вторник, 15 декабря 2015 г.

Соціалісти вимагають відставки Яценюка. Наразі цього вимагають і науковці

Соціалісти вимагають відставки Яценюка. Наразі цього вимагають і науковці

Соціалісти підтримали працівників Національних академій освітян, медичних працівників, аграріїв їх профспілкові організації, які вийшли до стін Кабінету міністрів України на мітинг протесту проти розвалу науки в Україні.
У мітингу взяли участь Голова Соціалістичної партії України, професор М.Садовий, заступники Голови партії В.Сільченко, П.Тігунов, член ЦКК СПУ і профспілковий діяч НАН України, доктор технічних наук Ю. Луговський та інші товариші.
Справедливе обурення вітчизняної наукової інтелігенції викликали чергові радикальні наміри владних горе-оптимізаторів скоротити бюджет науки у 2016 році майже на 40%, а також провести реформу галузі, об’єднавши галузеві академії наук у Національну академію наук України. Відповідне фінансування при цьому має бути перерозподілене через видатки Міністерства освіти і науки України.
Водночас, представники «світлих голів» небезпідставно угледіли у подібних намірах урядовців бажання не лише скоротити бюджетні видатки, а й накласти око на майно, будівлі та землю академії наук, яку остання успадкувала від щедрот УРСР. Адже нині НАН України має значну автономію і самоврядність, відносну стійкість до політичних переворотів у нашій державі. Але авантюра Арсенія Петровича може дати старт черговому «дерибану».
Цікаво, що у виступах профспілкових активістів-науковців згадали і про колишніх очільників Соціалістичної партії України, їх позитивну роль у підтримці української науки та конструктивності діалогу під час перебування у стінах парламенту. Мова йшла про фінансування науки на рівні не менше 1,5% ВВП, підтримка цих позицій соціалістами.
До мітингуючих прем’єр-міністр, або хоч би хтось з його підлеглих не вийшли, ігноруючи науковців. Така у нинішнього Кабінету міністрів політика ігнорування тих, на кому ще тримається наука в Україні.
Натомість для захисту будівлі Уряду і спокою прем’єр-міністра підтягнули посилені наряди спецпідрозділів поліції, які відтісняли протестувальників. Очевидно, діалогу нинішньої влади з наукою за прикладом згаданого конструктиву з соціалістами наразі не передбачається.
Такий уряд не має майбутнього, ганьба йому.
Прес-центр Соціалістичної партії України 
Сайт: http://socparty.com.ua/index.php/press/news/29-29

Комментариев нет:

Отправить комментарий