среда, 27 июня 2018 г.

Нинішній юридичний статус СПУ та її керівництва


Першим секретарям ОК,
членам Політради СПУ,
Голові ЦКК,
членам ЦКК,
активу СПУ


         Нинішній юридичний статус СПУ та її керівництва

        
Практично із 2006 року СПУ переслідує глибока затяжна криза, в основі якої є системне і систематичне потурання принципів демократичного централізму Статуту СПУ керівництвом партії. Це проявляється через постійний обман рядових членів партії; підтасовки кворуму під час засідань Політвиконкому та Політради, що веде до ігнорування думки більшості; постійні підлоги партійних документів; практична ліквідація Центральної контрольної комісії; запровадження необмеженої централізації партійної влади в лиці однієї особи і свідома ліквідація противаги їй; чвари, що породжуються пройдисвітами з метою оббріхування чесних партійців; порушення чинного законодавства в частині діяльності партії. Ця «хвороба» особливо посилилася після зібрання 30 вересня 2017 р., протистатутно названого з’їздом СПУ.
         Криза розпочалася, коли до керма СПУ прийшли не ідеологічні соціалісти, а політичні прагматики під маркою соціалістів, яких цікавила не доля партії, не доля українського народу, а свої власні інтереси: стати народним депутатом; прийти до різних рівнів виконавської влади; дістатися до фінансів; створити за рахунок партії власний бізнес тощо.
         Обманом, всупереч діючого тоді Статуту СПУ у листопаді 2011 р. політичні прагматики (інтригани) «протаскали» спочатку першим заступником Голови партії, а з квітня 2012 р. - Головою СПУ Устенка П.І. З його приходом криза навпаки поглибилася. Активними учасниками цих подій були перший заступник Устенка П.І. - Сільченко В.А., Бульба С.С. За свої антистатутні дії ніхто не відповів.
         У червні 2014 р. відбувся легітимний ХХ з’їзд СПУ. Головою СПУ обрано Рудьковського М.М. Рудьковський М.М. письмово склав повноваження. Першого серпня 2015 р. відбувся Статутно законний другий етап ХХ з’їзду СПУ, на якому було обрано Голову СПУ (Садовий М.І.), голову Політвиконкому (Дмитренко О.Б.) заступників Голови СПУ (Бульба С.С., Сільченко В.А., Тігунов П.О.).
         На засіданні Політради СПУ 01.08.2015 р. були присутні 38 членів Політради (із 57 зареєстрованих у Міністерстві юстиції України), обрали Політвиконком СПУ: Садовий М.І., Дмитренко О.Б., Бульба С.С., Сільченко В.А., Тігунов П.О., Дубінський О.С., Мордовець Л.М., Одинцова Т.В., Петрук В.Т., Пінський О.В., Цуркан О.В. Ці органи СПУ зареєстровані у Міністерстві юстиції України. 26 грудня 2017 р. до складу Політради СПУ був кооптований Левцун В.І.
         Змін до складу Політради СПУ, яка була зареєстрована службою реєстрації Мінюсту з часу проведення ХХ з’їзду СПУ не робили, щоб не порушувати юридичну законність складу Політради СПУ. Такий склад Політради є чинним і нині, бо вона більше не переобиралася. На такий склад Політради та Політвиконкому орієнтовано рішення ВАСУ від 13 червня 2017 р.
         Діючим є Статут СПУ прийнятий ХХ-м позачерговим з`їздом СПУ згідно рішення ВАСУ від 13 червня 2017 р.
         На ХХІ з’їзді СПУ (відзначали ХХV-и річчя СПУ) 17 грудня 2016 р. Левцуна В.І. було обрано Лідером СПУ.
         На засіданні Політради СПУ від 17 грудня 2016 р. Голову СПУ Садового М.І. обрано Головою Політвиконкому Політради СПУ замість Дмитренко О.Б. (через її зайнятість, вона голова Козятинської райради).
         На з’їзді СПУ (без номера) 30 вересня 2017 р., який свідомо скликався з порушенням Статуту СПУ (як чисто політичний захід) та чинного законодавства про політичні партії, на прохання Капліна С.М., з обіцянкою впродовж 2-3 тижнів вирішити питання виконання рішення ВАСУ від 13 червня 2017 р. Міністерством юстиції України було прийнято чисто політичне рішення (не за Статутом СПУ) в частині надання певного статусу Голові Соціал-демократичної партії України, народному депутату України Капліну С.М. Ніяких інших організаційних питань не розглядалося. Капліна С.М. не обирали до складу Політради та до складу Політвиконкому. Садовий М.І. на цьому зібранні повноважень Голови СПУ не складав.
          Садовий М.І. та Левцун В.І. були проти такого зібрання і проти обрання Головою СПУ Капліна С.М. Проте деяка частина членів Політвиконкому послухали Сільченка В.А., Бульбу С.С.
         Фіктивне обрання Капліна С.М., так званим Головою СПУ, здійснено на його обіцянку вирішити юридичне питання щодо виконання Міністерством юстиції України рішення Вищого адміністративного суду України від 13 червня 2017 р. Нині він заявляє, що ніяких обіцянок не давав. Якихось заходів з розблокування юридичного статусу СПУ не здійснює, хоч такі заходи обговорювалися.
         Каплін С.М. особисто визнає в інтерв’ю телеканалу «Прямий» 07 червня 2018 р. о 15 годині 25 хвилин, що є Головою Соціал-демократичної партії (дивись в інтернеті чи фейсбуці 10000000_216566995794369_4607924155357069312_n.mp4). У ЄДР Міністерства юстиції він і нині рахується Головою СДП. Тому згідно Закону України «Про політичні партії» не є Головою СПУ.
         Виходячи з цього його заява про вступ до СПУ є фіктивною, бо у двох партіях перебувати не може згідно Закону України «Про політичні партії».
         Каплін С.М. будучи Головою СДП разом із Сільченком В.А. блокують роботу СПУ, фальшують засідання Політвиконкому та Політради СПУ.
         Чому виникло питання про Садового М.І. та Левцуна В.І.? Для цього є декілька причин:
         - Каплін С.М. не є вільним у своїх діях і виконує вказівки своїх кураторів із адміністрації президента. На президентських виборах буде підтримувати кандидатуру Порошенка П.О.;
         - Садовий М.І. згідно рішення ВАСУ від 13 червня 2017 р. є юридично визнаний Голова СПУ Це надзвичайно впливає на амбіції Капліна С.М., його самолюбство. Тому його і Сільченка В.А. завдання: слід витерти Садового М.І. із СПУ, а ще краще звідусіль будь якими способами.
         - Садовий М.І. стоїть на точці зору, що необхідно виконувати вимоги Статуту СПУ, прийнятого ХХ з’їздом СПУ і визнаного рішенням ВАСУ від 13 червня 2017 р. Каплін С.М. вважає, що «у цій партії всі питання вирішує одна особа – Я». Тому є намагання ще більше сконцентрувати партійну владу у одних руках, а це смерть СПУ. Садовий М.І. та Левцун В.І. виступають за главенство Статуту СПУ і заважають вказаним намірам.
         Практично до середини квітня 2017 р. Політвиконком був єдиним і монолітним. Проте Сільченко В.А. затіяв четвертий в його біографії заговір тепер уже з Капліним С.М. Для Сільченка В.А. головне щоб йому платили. До нього примкнув Бульба С.С. Він ніколи не був послідовним.
         У оголошеннях Капліна С.М., говориться що відбулося засідання, зверніть увагу, Політради СПУ та СДП. На так званому засідання були відсутні члени Політради із 12 областей і безумовно кворуму не було. Ніяких рішень прийняти неможливо. Садового М.І. та Левцуна В.І. заступниками Голови СПУ ніколи не обирали, тому так зване виведення зі складу заступників є абсурдним. Жодного легітимного засідання Політвиконкому чи Політради ні Садовий М.І., ні Левцун В.І. ніколи не пропускали. Але Садовий М.І. та Левцун В.І. заважають Голові СДП Капліну С.М. та зраднику Сільченку В.А.
         Подальші дії. Зустрінемося із першими секретарями. Днями Ви одержите моє звернення.


Комментарий Сергея Мануйленко, Первого секретаря Волновахского райкома СПУ, представителя внутрипартийной оппозиции в СПУ: Данное обращение было получено сегодня с электронного почтового адреса Nick Sadoviy smikdpu@i.ua с обращением, содержащим такой текст: «Уважаемый Сергей!  Все что устраивает Сильченко скоро пройдет. Но работать надо. И буду работать. Пересылаю некоторую информацию. С уважением Н. Садовой». Этот электронный почтовый адрес мне знаком с 2016 года. С него приходили заявления об Устенко и о земле. Поэтому у меня нет сомнений, что автором данного обращения является Садовой Николай Ильич, если конечно ящик не был взломан и с него не написал кто-то другой. Но будем надеяться на лучшее!!!
Данное обращение меня заставило задуматься и окончательно пересмотреть свое отношение к функционерам нашей партии. Если раньше в глубине души я им доверял, то теперь после этих событий я отношусь к ним по-другому.
Если все, описанное в данном обращении, достоверно, то наш Волновахский районный комитет СПУ готов при необходимости и по возможности помочь Садовому Н.И и Левцуну В.И. бороться за справедливость!
Волновахский районный комитет СПУ всегда на стороне тех, кто за справедливость!!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий