вторник, 23 февраля 2016 г.

Нинішня влада веде Україну до прірви

Нинішня влада веде Україну до прірви

Заява
Політичного виконавчого комітету 
Соціалістичної партії України

Події у Верховній Раді 16 лютого під час так званого звіту Кабінету Міністрів спровокували вкрай небезпечне загострення урядової і парламентської кризи в Україні.
Власне іншого розвитку ситуації не можна було очікувати. Парламентська коаліція, сформована в основному з представників олігархічних псевдопартійних проектів та їхніх прислужників на засадах недемократичних виборів 2014 року, апріорі не здатна діяти в інтересах України та її народу. Невщухаюча боротьба олігархічних кланів за перерозподіл національних багатств і грошових потоків, розгул корупції й беззаконня, безкінечна інфляція, небувале зростання тарифів і цін на продукти, товари першої необхідності та медицину, невпинне збідніння людей – такими є реалії сьогодення, результати діяльності теперішньої влади.

Під впливом зростаючого соціального невдоволення парламентські фракції партій «Батьківщина» й «Самопоміч», а також частина інших народних депутатів заявляють про вихід із коаліції «Європейська Україна», намагаючись дистанціюватися від влади, аби, розраховуючи на позачергові парламентські вибори, уникнути відповідальності за жахливі наслідки спільної роботи. Натомість розвал парламентської коаліції загрожує повним колапсом влади. Цілком очевидно, що в умовах складного зовнішнього та внутрішнього становища такий розвиток ситуації є надзвичайно загрозливим для держави України.  
За обставин, що склалися, Соціалістична партія України звертається до Президента і Верховної Ради з рішучою вимогою вжити термінові заходи для нормалізації ситуації в країні. Досягти цього нескладно – достатньо лише, щоб основою діяльності Президента і Верховної Ради стало виконання своїх передвиборчих обіцянок, усього того, що записано в Коаліційній угоді парламентської більшості.
Ми вимагаємо від Президента і Верховної Ради реальних і результативних дій, спрямованих на подолання глибокої соціально-економічної кризи, відновлення і розвиток вітчизняного підприємництва, ліквідацію безробіття, підвищення життєвого рівня народу.
В іншому разі Україні загрожує соціальний вибух з усіма його найтяжчими наслідками.
Наголошуємо: вся відповідальність за такий розвиток подій ляже на нинішнє керівництво держави і Верховну Раду, незалежно від того, входять ті політичні сили до парламентської коаліції чи ні.

Голова Соціалістичної партії України
Микола САДОВИЙ
20 лютого 2016 року

Комментариев нет:

Отправить комментарий